Get Adobe Flash player

Hărău: adevăr şi provocare

Articol aparut in 03 octombrie 2011 Mesagerul Hunedorean
de Magdalena Şerban

Firesc sau nu, orice zonă are problemele ei, aşa cum orice pimar are durerile lui. La Hărău, construcţia autostrăzii (tronsonul Deva – Orăştie) a venit cu dureri de cap, condimentate cu multă răutate şi interpretări nu tocmai ortodoxe.
Apel la înţelegere
„Au existat polemici în legătură cu necesitatea de a valorifica, prin concesiune, porţiunea de teren pe care o exploatează constructorul autostrăzii (STRABAG), pentru extracţia materialului de umplutură.

Citeşte mai departe...

Vremuri bune pentru comuna Hărău

Magdalena Şerban Mesagerul Hunedorean 15 noiembrie 2011 
 
Între scandalurile legate de autostradă, acuzaţii nefondate şi jocuri de culise, primul mandat al primarului comunei Hărău, Dorin Ioan Jibetean (medalion), se dovedeşte unul de bun augur pentru comunitate. Investiţiile susţin acest lucru.
Mai mult investiţii realizate
„În urmă cu trei ani, aveam drept perspectivă lucruri cu caracter funcţional, cum ar fi reparaţiile curente la şcoli şi finalizarea unor investiţii la acestea, aprovizionarea cu lemne pentru încălzire şi alte asemenea. Mai apoi, au urmat proiecte mai ample, care au început să schimbe faţa comunei. S-a investit în iluminatul public, fiind modernizat în întregime, din fonduri proprii. A fost amenajat terenul de fotbal din satul-centru, conform standardelor cerute de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, iar echipa comunei Hărău s-a clasat în anul 2010 pe locul 2 şi în anul 2011 pe primul loc, în cadrul Ligii a V-a din campionatul judeţean. 

Citeşte mai departe...

Acţiune de ecologizare la Hărău

Magdalena Şerban Mesagerul Hunedorean 30 septembrie 2011
 
Sub egida „Prietenii mediului“, o echipă de voluntari din comuna Hărău, formată din 60 de persoane (funcţionari din cadrul primăriei, în frunte cu primarul şi viceprimarul, cadre didactice, precum şi elevi) a pornit miercuri la drum, într-o amplă acţiune de igienizare şi ecologizare a albiei Văii Banpotocului.
„Organizarea acestei acţiuni a aparţinut Primăriei Hărău, în colaborare cu Garda de Mediu Hunedoara şi cu sprijinul companiei STRABAG. Traseul stabilit a fost de la izvorul de apă minerală din Banpotoc şi până la drumul judeţean. S-au strâns peste 35 de saci de deşeuri ce au fost apoi transportaţi la groapa de gunoi de la Deva. Garda de Mediu Hunedoara a facilitat depozitarea lor, iar transportul a fost asigurat de STRABAG, ceea ce a implicat costuri zero pentru noi. Tot STRABAG-ul a oferit o serie de materiale promoţionale, inscripţionate cu deviza acţiunii: Prietenii mediului – Hărău 2011. 

Citeşte mai departe...

Hărău: peisajul unei comune europene

de Magdalena Şerban Mesagerul Hunedorean 22 iunie 2011 
 
Drumuri, şcoli, proiecte europene şi multe alte puncte bifate pe ordinea de zi a edilului din comuna Hărău, Dorin Ioan Jibetean (foto). Toate, într-un prim mandat de primar.
Lucruri mari, cu bani puţini
Sunt, într-adevăr, destule lucruri cu care primarul comunei Hărău s-ar putea lăuda. Amenajarea unui parc situat lângă primărie, pietruirea şi repararea drumurilor comunale nemodernizate, din toate satele, asfaltarea unei porţiuni de 700 m din DC129, care străbate centrul de comună, precum şi punerea la punct a reţelei de iluminat public, dotată cu becuri economice, care luminează noaptea uliţele din toate satele comunei, sunt doar câteva din obiectivele realizate.
Vorbind de copii, viitorul comunei, primarul Dorin Ioan Jibetean subliniază câteva din realizările administraţiei locale în domeniul educaţiei. Astfel, elevii din comună beneficiază de un microbuz şcolar, care le asigură transportul gratuit. S-au executat lucrări de modernizare a grădiniţei şi şcolii din satul Bârsău, precum şi la şcoala generală din Hărău.

Citeşte mai departe...

A.S. SILVA MIRACOL

Alegeri Europarlamentare

Judetul Hunedoara

   Resedinta: Deva
   Prefix: 0254
   Suprafata: 7.063 km2
   Populatie: 487115 loc.
   Urban: 369873 loc.
   Rural: 117242 loc.
   Densitate pe km2: 69,0